“Prima is perfect”

Werk je hard, maar lijkt het nooit af en nooit genoeg? Ben je bang om fouten te maken, leg je de lat steeds hoger voor jezelf en heb je de neiging alles te willen controleren? Dan ben je hoogstwaarschijnlijk een perfectionist. En hoewel je dat in eerste instantie veel lijkt op te leveren, kleven er in de werkelijkheid veel nadelen en (gezondheids)risico’s aan. Perfectionisten zijn namelijk gedoemd vroeg of laat vast te lopen in hun leven. Ze hebben veel last van stress, faalangst en dwangmatig denken en ontwikkelen daarmee allerlei samenhangende lichamelijke en geestelijke klachten, zoals paniekaanvallen of zelfs een burn-out.

Wanneer je niet aan de slag gaan met de échte oorzaak van je hoge eisen, is het loslaten van je perfectionisme een illusie. Gelukkig is er ook iets aan te doen. Ex-perfectionist Astrid Davidzon ontwikkelde de P.R.I.M.A.-methode. Deze methode geeft niet alleen inzicht in wat je kunt doen om van perfectionisme af te komen maar ook hóe je dat moet doen. Want pas als je je perfectionisme laat varen zal je merken dat prima eigenlijk ook al perfect is en hoeveel rust en ruimte het oplevert om vanuit ontspanning te leven en meer te kunnen genieten.

Benieuwd naar deze P.R.I.M.A.-methode en het stappenplan om van je perfectionisme af te komen? Bekijk de website www.zoninjeleven.nl of lees het boek P.R.I.M.A. is perfect van Astrid Davidzon.

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst onder dit bericht

Laat een reactie achter

Terug naar het overzicht