BE TIME in coronacrisis

Laat ik voorop stellen dat ik weinig verstand heb van virussen, gezondheidszorg, het financiële stelsel, natuurwetenschappen, politiek, de economie en al die dingen die nu op zijn kop staan. Wat ik wel heb is een gevoel bij veel van deze onderwerpen. Het gevoel dat ik in deze bizarre periode soms van links naar rechts wordt geslingerd. Gevoed door social media, nieuwsuitzendingen en mensen om me heen. Iedereen heeft wel een verhaal of een mening over de coronacrisis. Maar wat is waar, wie heeft gelijk, wie kun je vertrouwen? Lastige vragen als je op zoek bent naar meer houvast in deze onzekere periode.

Totdat ik besefte dat ik in een oude valkuil trapte. Kijken en luisteren naar wat anderen vinden, denken en doen en daarmee een speelbal worden van je omgeving en jezelf uit het oog verliezen. En dus besloot ik om naar binnen te kijken en te luisteren naar de stem van mijn hart. Met (voor mij) voldoende informatie van de buitenwereld mijn eigen gevoel leidend laten zijn hoe ik aankijk tegen de coronacrisis. Voor mezelf maar ook in relatie tot mijn inspiratieplatform BE TIME, ‘Design your own happiness’.

En ondanks de verschrikkelijke verhalen en beelden van mensen die ziek zijn door het virus of zelfs komen te overlijden zie ik een wereld die aan het transformeren is.

  • Van hollen naar stilstaan
  • Van verwijdering naar verbroedering
  • Van vanzelfsprekendheden naar bijzonderheden
  • Van ‘ieder voor zich’ naar samen
  • Van respectloos en afgunst naar respect en waardering
  • Van leven op de automatische piloot naar bewustwording

We hebben de wereld op zijn kop gezet

Opeens worden we ons bewust van dingen die ons eerder niet opvielen. Omdat we in een ratrace zaten of moet ik zeggen, zitten. Een ratrace van meer, beter en sneller. Met alle gevolgen dan dien. Ons niet beseffende dat we de wereld ZELF op zijn kop hebben gezet.

En nu lijkt de wereld zich te resetten. Wordt ons een les geleerd? Worden we geacht bewust te worden en na te denken over alles dat we gecreëerd hebben? Het zou een mooie les zijn wat mij betreft. Een les die bijzonder goed past bij BE TIME, dat staat voor Zijn* Tijd; met aandacht leven in het NU. Stilstaan bij wat jij belangrijk vindt, waar jij gelukkig en blij van wordt, stilstaan bij de vraag of je het leven leidt dat je wilt leiden. Of het nu gaat over werk, je relatie, of je doel in het leven. Bewustwording om vanuit daar datgene te doen om je leven te optimaliseren. Ten gunste van jezelf én je omgeving.

Ik nodig je van harte uit om deze periode te gebruiken om te luisteren naar de stem van je hart, hoe jij de ‘nieuwe wereld’ tegemoet wilt treden. Zodat de coronacrisis ook iets moois teweegbrengt.

It’s more than ever BE TIME!

 

*Zijnsoriëntatie is bedoeld om het mooiste van jezelf tot bloei te laten komen, waardoor je beter in staat bent om de wereld om je heen tot bloei te brengen.

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst onder dit bericht

Laat een reactie achter

Terug naar het overzicht