Mijn droom

Tot voor kort leidde ik een druk en hectisch leven. Op zich niets mis mee als het voldoening en plezier oplevert. Maar dat was lang niet altijd het geval. Meestal was ik moe, had ik het gevoel continue achter de feiten aan te lopen en deed ik het voor mezelf nog steeds niet goed. En dus ging ik nóg harder werken, nóg harder rennen en nóg meer mijn best doen.

Totdat ik in de zomer van 2017 mezelf een momentje rust gunde. Het was heerlijk weer, de zon scheen volop en dus pakte ik mijn tuinstoel, ging liggen en genoot van even helemaal niets. Nou ja, niets… Ondertussen checkte ik mijn Facebook tijdlijn want hé misschien gebeurde er iets in de wereld dat ik absoluut niet mocht missen. Ik stuitte op een advertentie met als titel ‘Loslaten van Perfectionisme’. Een gesponsorde advertentie ook nog, wie kijkt daar nu naar (dacht ik nog). Want ja, eigenwijs was ik ook. En toch werd ik getriggerd. Ik las verder en al na een paar zinnen ontdekte ik een en al herkenning. Ik deed de gratis online perfectionismetest en scoorde het maximum aantal punten. Hoera, ik was ergens héél erg goed in.

Maar het liet me niet los. En zoals dat gaat met algoritmes, als je eenmaal geklikt hebt op een gesponsorde advertentie word je er steeds mee geconfronteerd. Een van de volgende posts van de initiatiefneemster Astrid Davidzon was de oproep tot het volgen van een gratis online mini-cursus. Wat had ik te verliezen? Een week lang dagelijks een videootje kijken op YouTube, wanneer het mij uitkwam. Lekker veilig. En dus meldde ik me aan.

De mini-cursus maar ook de vervolgcursus en het boek dat ik daarna las ‘Prima is Perfect’ waren zo een eye-opener!! Het leek wel of het allemaal over mij ging. Ik snapte nu eindelijk waarom ik de dingen deed zoals ik ze deed. Ik leerde wat perfectionisme écht inhoudt en dat het dus (bijna) niets te maken heeft met het netjes ordenen van je boeken of je sokkenlade. Maar alles met het gevoel jezelf niet goed genoeg te vinden waardoor je op allerlei vlakken en op allerlei manieren gaat overcompenseren en jezelf moet bewijzen. En daar was ik heel goed in. Maar het kostte me ook héél veel energie. Gelukkig gaf Astrid ook tools om te leren HOE je dat perfectionisme dan kunt loslaten. En dat heeft mijn leven niet alleen veranderd maar ook verrijkt, verblijd en zoveel fijner gemaakt. Ik ben mezelf beter leren begrijpen waardoor ik ook in staat ben om iets aan de situatie te veranderen. Het voelt als een opluchting. Een van de dingen die Astrid mij leerde is om te DOEN, gewoon te beginnen ook al zijn de omstandigheden nog niet perfect (dat zijn ze namelijk nooit). Maar wel met kleine stapjes, want alleen dan is het te behappen en blijf je gemotiveerd.

En dus ging ik nadenken, of liever gezegd dagdromen over dingen die ik graag zou willen doen, waar ik blij van werd. Die ik vroeger als kind al leuk vond maar die waren weggestopt omdat mijn omgeving iets anders van mij verwachtte en ik zo graag aan die verwachting wilde voldoen. Ik fantaseerde erop los, en alleen dat al gaf me een heerlijk gevoel. Maar dit keer bleef het niet bij ideeën en zette ik door. Niet omdat het moest van mezelf maar omdat ik het wilde. Het gáf me energie in plaats van dat het me energie kostte.

En ik droomde over het volgende. Hoe gaaf zou het zijn om met mensen te kunnen samenwerken die ook enthousiast en gepassioneerd zijn? Zou het niet fantastisch zijn als de hele wereld wat positiever zou denken? Moet niet iedereen de kans krijgen om zijn hart te volgen in plaats van zijn verstand, of nog erger het ‘verstand’ van anderen? Zou het niet heerlijk zijn om weer lekker creatief bezig te zijn? Wat als iedereen gelukkig is? De hele wereld verbeteren is natuurlijk een utopie maar een klein beetje wereld moet toch wel lukken?

En zo ontstond het idee om een platform te beginnen over het creëren van je eigen geluk. Een platform waar ik zzp’ers, ondernemers, bedrijven en organisaties een podium bied om hun diensten, expertise, kennis of producten op het gebied van persoonlijke ontwikkeling (BE PERSONAL), geluk (BE HAPPY), gezondheid (BE HEALTHY), en ontspanning (BE RELAXED) te presenteren. Waarbij ik ze tevens help om, met mijn ervaring als communicatiedeskundige, hun dienstverlening of bedrijf op de kaart te zetten.

Alle componenten uit mijn droom kwamen hier samen. Maar durf ik dat wel? Echt iets voor mezelf  beginnen? Alles zelf doen en zelf bepalen? Wat zullen anderen daar wel niet van vinden….? Uuhh, ik heb natuurlijk wel wat geleerd het afgelopen jaar hè. Ten eerste; dat weet je pas als je het ook daadwerkelijk doet en ten tweede; daar zullen vast mensen een mening over hebben, maar dit is waar IK blij van word en wat kan daar nu mis mee zijn?

Heb ik het nu minder druk? Nee, helemaal niet. Maar ik volg wel meer mijn gevoel, mijn hart en durf meer voor mezelf te kiezen. Hierdoor ben ik veel meer in balans en voelt druk niet meer als druk maar als een bewuste keuze met als resultaat plezier, positiviteit en voldoening. En dat gun ik iedereen!

Bibi Cammaert

P.S. Wil je meer weten over mijn achtergrond, opleidingen en werkervaring bekijk dan mijn LinkedIN profiel.

 

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst onder dit bericht

Laat een reactie achter

Terug naar het overzicht