Wandelen geeft een gevoel van geluk en maakt ons weerbaarder

Wandelen is goed voor lichaam en geest, het maakt ons fysiek en mentaal gezonder. Als we in beweging zijn, is ook ons brein in beweging; we laten onze geest de vrije loop en juist daardoor zijn we in staat om herinneringen, gedachten en gevoelens in een nieuwe context te plaatsen, en  kunnen we tot heldere inzichten komen. We zijn ons bewuster van onze omgeving waardoor onze sensibiliteit verhoogd wordt en het maakt ons meer alert. Lopen schenkt ons endorfine, een gevoel van welbevinden en geluk, en dat maakt ons weerbaarder.

Het liefst zou ik een wandel coachsessie willen aanbieden in deze tijd. Omdat ik uit eigen ervaring weet dat het buiten zijn in een natuurlijke omgeving heel behulpzaam is om meer rust te ervaren, meer in het hier en nu te leven, en tot heldere inzichten en op nieuwe ideeën te komen. Helaas kan dat vanwege de coronacrisis nu niet.

Aanbod
Wat wel mogelijk is is een online of telefonisch intakegesprek. Plan je dit in april 2020 dan is het intakegesprek helemaal gratis en bied ik 50% korting aan op de eerstvolgende wandelcoachsessie van 1 uur (omgeving Maastricht).  Wanneer de corona maatregelen dit  toestaan plannen we ook hier een afspraak voor in.

Tip
Uiteraard kun je zelf ook alvast een eerste stap zetten. Daarom adviseer ik je om elke dag minimaal 15 minuten een wandeling te maken. Liefst in een natuurlijke omgeving, maar het kan ook in (de omgeving van) je woonplaats. Je hoeft verder niets, alleen maar wandelen en met aandacht je voeten verplaatsen.

Wil je gebruikmaken van mijn aanbod stuur dan een mail naar mulderag@kpnplanet.nl  of bel 06 54 70 14 12. Meer informatie over Mulder, arbeid en gezondheid vind je hier.